Autoverhuur tips die u geld en frustratie besparen

Autoverhuur tips die u geld en frustratie besparen

Vergelijk verhuurbedrijven altijd – inclusief enkele minder gangbare.
Bijna iedereen kent de grote merken – Hertz, Avis, Enterprise, enzovoort – maar er zijn veel minder voor de hand liggende merken die mogelijk betere tarieven bieden. Budget, Sixt, Thrifty en Fox zijn slechts enkele van de beschikbare.

Kies voor een “ondoorzichtige” boeking.
Hotwire biedt steile kortingen door middel van ‘ondoorzichtige boeking’, een praktijk waarbij u een boeking maakt en vooraf betaalt zonder precies te weten met welk bureau u boekt – het blijft echter een groot bureau.

Hoewel het riskant kan klinken, is het eigenlijk prima – je weet precies hoeveel je betaalt, waar je ophaalt en afzet, welke klasse auto het is (en soms het specifieke model) en eventuele voorwaarden. Tenzij je dood bent voor een bepaald bureau, is dit een geweldige manier om een ​​fortuin te redden.

Weigeren de huurverzekering – u bent mogelijk al gedekt.
De kans is zeer groot dat uw autoverzekering uw huur dekt. Hoewel de verhuurmakelaar u mogelijk onder druk kan zetten om extra dekking aan te schaffen, is dit vaak onnodig en overbodig voor uw bestaande dekking. Zorg ervoor dat u uw beleid controleert voordat u ervan uitgaat dat u gedekt bent.

Als u geen auto bezit, of als uw huisbeleid geen huur dekt, heeft u mogelijk nog dekking.

Haal zo mogelijk je huur in de stad op in plaats van op de luchthaven.
Dit is geen vaste regel, maar over het algemeen zijn de huurprijzen op luchthavens duurder dan de tarieven een beetje verder weg. Probeer te zoeken naar tarieven van ophaallocaties dichter bij uw hotel, of zelfs in het stadscentrum.

Zorg ervoor dat u die altijd vergelijkt met tarieven van luchthavenbureaus, soms is het prijsverschil te verwaarlozen of is de luchthaven misschien zelfs goedkoper. Vergeet ook niet dat je vervoer naar het verhuurkantoor moet regelen, of je nu een hotelshuttle kunt nemen of moet betalen voor massale doorvoer of een taxi naar de stad.

Sla de extra’s over – uw smartphone doet het allemaal.
GPS navigatie. Satelliet radio. Luidspreker telefoon. Autoverhuurbedrijven bieden deze functies mogelijk wanneer u uw auto ophaalt, maar pas op: ze hebben allemaal extra kosten die snel kunnen oplopen.

Tegenwoordig is het niet nodig om extra te betalen als je een smartphone hebt die dat allemaal en meer kan.

Controleer wekelijkse tarieven – zelfs als u de auto slechts enkele dagen nodig heeft.
Het lijkt misschien paradoxaal, maar het kan goedkoper zijn om een ​​auto langer te huren.

Dat komt omdat de meerderheid van de mensen die slechts een paar dagen tegelijk een auto huren, zakelijke reizigers zijn, die minder kostenbewust zijn omdat hun kantoren betalen of omdat de reis op het laatste moment en urgent is.

Omgekeerd proberen veel huurders van een week te sparen, omdat ze meestal vakantiegangers zijn. Daarom is het weektarief vaak goedkoper dan het tarief voor slechts drie of vier dagen.

Zorg ervoor dat u altijd vergelijkt – u kunt misschien besparen door de auto langer te reserveren dan u nodig heeft.

No Comments

Post A Comment