Reisveiligheidstips voor het openbaar vervoer

Reisveiligheidstips voor het openbaar vervoer

Het gebruik van het openbaarvervoersysteem kan voor een reiziger een geweldige manier zijn om geld te besparen en ‘als een local te leven’, maar het brengt ook een aantal risico’s met zich mee.

Neem even de tijd om deze belangrijke tips voor reisveiligheid te overwegen voordat u geniet van het openbaar vervoer in een vreemde stad of een ander land.

1. Zoek naar een officiële badge of vergunning
Een legitieme taxichauffeur of buschauffeur krijgt een badge te zien, dus kijk snel rond voordat je instapt en voel je vrij om niet in te stappen als je er geen ziet. Als je een badge ziet, bekijk dan de foto en zorg dat deze op je chauffeur lijkt.

In de VS tonen taxichauffeurs hun vergunningen, maar u kunt er misschien moeite mee hebben om uit te zoeken hoe u kunt zien of een taxi of bus officieel is in het buitenland.


Vraag de conciërge in uw hotel of een lokale politieagent of de lokale taxi- en busbedrijven van werknemers eisen dat ze badges tonen. Ze kunnen u vertellen waar u op moet letten.

2. Let op logo’s en kleuren
Let op de logo’s en kleuren van lokale taxi’s en bussen, zelfs als je er niet meteen een nodig hebt. Dit zal je helpen degenen te vinden die legitiem zijn en degenen die later nep zijn. Valse taxi’s zijn door criminelen gebruikt om u op verschillende manieren van uw geld te scheiden. In sommige regio’s worden nepcabines gebruikt om toeristen te ontvoeren.

Weet welke de legitieme taxi’s en bussen zijn om te voorkomen dat je wordt meegenomen voor een gevaarlijke rit.

3. Blijf altijd wakker en alert
Je kunt in de verleiding komen om een ​​boek te lezen, je berichten te bekijken of een dutje te doen in het openbaar vervoer, maar dat is de perfecte manier om je portemonnee, camera, rugzak en andere dingen te laten stelen. Bovendien kun je eindigen op een vreemde plek aan het einde van de buslijn zonder dat je terug kunt komen als je te lang slaapt!

Blijf wakker en alert, hoe moe je ook bent. Dit is ook het geval wanneer je in een taxi zit – je chauffeur kan net zo gevaarlijk zijn als een gewone crimineel.

4. Houd de controle over uw tassen en pakketten
Net als op de luchthaven is het van essentieel belang om je tassen en pakketten onder controle te houden als je ze in je bezit wilt houden. Dit is vooral belangrijk als u meerdere tassen of pakketten hebt, of als iedereen in de bus of trein vergelijkbare tassen heeft. Het is gemakkelijk voor een dief om een ​​lege te vervangen die er net zo uitziet als die van jou wanneer alle tassen uit dezelfde winkel komen.

Zet je tassen tussen je voeten of sluit je op de stoel naast je terwijl je zit en houd ze vast als je staat.

5. Weet waar je heen gaat
Het is een makkelijke val om in te vallen: je vertelt de chauffeur waar je naartoe gaat en hij of zij neemt je daarheen, maar de chauffeur is niet verantwoordelijk voor je en kan zelfs zijn eigen schadelijke agenda in gedachten hebben.

Als je weet waar je naartoe gaat door een kaart te hebben en aandacht hebt voor de route, kun je jezelf beschermen.

6. Stap uit de bus als het te druk wordt
Wanneer mensen overal om je heen dringen, is het moeilijker om je bezittingen in de gaten te houden en te beschermen. Het publiek is geen vriend van een reiziger – in feite kunnen ze het zakkenrollers en dieven veel gemakkelijker maken om hun vuile werk te doen en snel te ontsnappen.

Als het te druk wordt, stap dan uit bij de volgende goed verlichte halte en wacht op een minder drukke halte.

No Comments

Post A Comment